با حمایت شرکت معدنی و صنعتی «چادرملو»؛

جشنواره "اردکان‌گرام" آغاز شد/ اردکان؛ میزبان سفرنویسان گردشگری

با-حمایت-شرکت-معدنی-و-صنعتی-چادرملو؛

به گزارش روابط‌عمومی مجتمع صنعتی «چادرملو»؛ طی آیین افتتاحیه رسمی این جشنواره؛ جمعی از کارشناسان و داوران در سخنانی کوتاه نقطه نظرات خود را برای بهبود کمی و کیفی جشنواره ارائه کردند.

«آرش نورآقایی» مدیرمسئول فصلنامه گیلگمش در این مراسم، اظهار داشت: چهار پروژه برای اردکان تعریف کرده‌ایم؛ پروژه اردکان گرام، طرح جامع گردشگری، کتاب اهل اردکانم، نقشه بافت اردکان، زیارتگاه‌های به دینان ، عقدا، خرانق، و…، و طراحی سایت خاصی با الگو برداری از کشور سوییس.

وی افزود: پیش‌تر هم فم تورهایی با حضور فعالان و خبرنگاران و اینفلوئنسرها برگزار شده اما در آنجا همه به یک مقصد می‌روند اما اینجا هر کس آزادانه می‌چرخد و این پراکندگی موضوع باعث رونق مقصد گردشگری می‌شود.

این کارشناس از شرکت کنندگان خواست تا رویدادهای تاریخی اردکان را روایت و مردم را جذب این روایت ها کنند و اذعان داشت: قنات، بادگیر، انار، روناس هر کدام داستانی دارد. برای تولید محتوا قصه و‌ داستان پیدا کنید به اردکان کمک کنید و اردکان را روایت کنید.

«رضا ملاحسینی» مدیرعامل انجمن چارسوق کویر اردکان هم ضمن ابراز امیدواری از اینکه اینگونه اقدامات، گام جدی برای برنامه‌ریزی دقیق جهت رسیدن به اهداف باشد، گفت: تولید محتوا برای اردکان یعنی نگاهی هوشمندانه، نگاهی تازه و امیدوارانه برای رونق گردشگری و حفظ داده‌های میراثی و فرهنگی شهری که دوستش داریم.

«محمد گائینی» دبیر جشنواره نیز با تأکید بر اینکه برای انتخاب شرکت‌کنندگان بسیار وقت گذاشته شد، افزود: خوشحالم این جمع قرار است از شهر تاریخی اردکان باز تعریفی جدید برای گشایش گردشگری و رونق آن به عنوان یک مقصد داشته باشد.

شهردار اردکان نیز که به همراه رئیس شورای اسلامی شهر در این نشست حضور یافته بود، تصریح کرد: خوشحالم که همشهریانم شهر خود را دوست دارند و ما به همین دلیل میزبان شماییم. کار شما در مسیر برنامه‌های فرهنگی شهر و شناساندن اصالت و استفاده از سرمایه‌ای است که از قدما به ما رسیده است.

«احمد رضا متالهی» یادآور شد: به ما راهکار و راهبرد نشان دهید. مسئولان ما در کنار مردم در احیاء بافت تلاش کردند و تولید محتوای شما بدون شک ترغیب و ترویج در این راستا است.

«حسین عبداللهی» داور جشنواره و گردشگر خوش ذوق اردکانی هم در ادامه ابراز کرد: در حوزه گردشگری ما بلندپروازی می‌خواهیم؛ هویت و‌ جنس ما از سفر هست و یاد گرفته‌ایم منتظر نمانیم.

وی با اشاره به اینکه اردکان گرام در واقع رقابتی در کنار رفاقت محسوب می‌شود، گفت: نگاه ما به موضوعِ ترویجِ قصهِ سفر است. قرار است سفر کردن را از هم یاد بگیریم، تولید محتوا را یاد بگیریم. بهتر ببینیم و بشنویم و‌ در کنار یکدیگر کار گروهی انجام دهیم.

«علی‌رضا عالم‌نژاد» در ادامه یادآور شد: تلاش کردیم از سفرنامه‌نویسی ناصر خسرو که به سفرنامه‌نگاری برسیم و صورت دیگری از گردشگری را نشان دهیم. زمانی سعی می‌کردیم با وای فای به نخستین ابزار فضای مجازی متصل شویم، حالا هر روز دنیای گسترده‌تری پیش روی ماست. مهم آن است بتوانیم از این ابزار برای معرفی گردشگری بهره ببریم.

این کارشناس گردشگری، تصریح کرد: در این حوزه ضروری است تولید محتوا به تغییر ذائقه گره بخورد و باید خوش ساخت باشد و ابتکار و خلاقیت تولید محتوای خلاقانه داشته باشد.

«پژمان نوروزی» دیگر داور این جشنواره، متذکر شد: سعی کنید از یکدیگر در سفر بیاموزید و آنها را در قالب تولید محتوا، ویدئو، عکس و… بیان کنید. هدف از مسابقه سریعتر رسیدن نیست.در این سفر بیشتر نگاه کنید، بیشتر تماشا کنید و بیشتر ثبت کنید و بنویسید.

وی ادامه داد: تماشا کردن وظیفه ما انسان‌هاست؛ در واقع ما قابیلت تماشا داریم با سرعت آن را نکشیم. لذت اصیل لذتی که اموختن شده باشد و قاعده‌مند و لوکوموتیو زندگی است. سعی کنیم با شناساندن یک گوشه از ایران این حساسیت را ایجاد کنیم.

«ستایش فرجی» نیز در پایان گفت: محتوا باید اثر گذار و تاثیرگذار باشد. از ظرفیت‌های گوناگون مانند قنات، کاروانسرا، بادگیرها،خوراکی نقش آنها در این جغرافیا و… می‌توان روایت‌ها و قصه‌های بسیاری برای مردم گفت.

لازم به ذکر است جشنواره «اردکان‌گرام» که سومین جشنواره گردشگری از سری جشنواره های ایتراول گرام است که در سطح کشور برگزار می‌شود؛ در روز پنج‌شنبه، هفتم بهمن‌ماه سال‌جاری به ایستگاه پایانی می‌رسد.

تاریخ انتشار: 1400/11/02